Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
17 nov. Inschrijving KNLTB-Voorjaarscompetitie '18 geopend
15 okt. Reminder: Interne Herfst Competitie
5 okt. Interne Herfstcompetitie op Zondag
4 mei 10% shopkorting bij Intersport
1 jan. LID WORDEN?
IMG_1403.JPG
IMG_1402.JPG
BB2016-07-03 (128).JPG
Meest recente foto's
Inschrijving KNLTB-Voorjaarscompetitie '18 geopend
 Milja Markies  Algemeen  40x gelezen

Beste leden senioren en middelbare scholieren,

De inschrijving voor de KNLTB-voorjaarscompetitie 2018 is geopend! Van begin april tot half juni 2018 kun je met je team je krachten meten aan teams van andere clubs. De kosten zijn 37,08 euro per team plus de kosten voor de ballen.

Schrijf je VOOR 1 december in, bij voorkeur per team. Heb je geen team maar wil je wel competitie spelen, geef je dan ook op. We gaan dan op zoek naar mogelijkheden. Ook voor teamopgave geldt: we behouden ons het recht voor wijzigingen door te voeren. Natuurlijk houden we daarbij zoveel mogelijk rekening met ieders wensen. Zie voor data en categorieën de onderstaande links.

Data: https://www.knltb.nl/siteassets/1.-knltb.nl/downloads/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/speeldata-voorjaarscompetitie-2018.pdf

Voorjaarscompetitie: http://www.centrecourt.nl/siteassets/centrecourt.nl/downloads/competitie-en-toernooien/voorjaarscompetitie/competitieaanbod/competitieaanbod-utrecht-voorjaar-2018.pdf

Landelijke zondag competitie: http://www.centrecourt.nl/siteassets/centrecourt.nl/downloads/competitie-en-toernooien/voorjaarscompetitie/competitieaanbod/competitieaanbod-landelijk-voorjaar-2018.pdf

8/9 competitie: De nieuwe KNLTB-8/9-competitie voor beginnende tennissers en recreatietennissers op zondag is er ook weer. In teams van minimaal 3 worden 2 dubbels op zondagmiddag of -avond gespeeld. Kijk via onderstaande link voor meer informatie of vraag het aan ondergetekende: http://www.centrecourt.nl/themas/competitie-en-toernooien/competitie-nieuwe-stijl/89-competitie/

Zomeravondcompetitie op woensdag: Ook deze nieuwe compact dubbelcompetitie staat weer op het programma. Je kunt zonder problemen meedoen met zowel de voorjaarscompetitie als de zomeravondcompetitie. Klik op de link voor speeldata en meer informatie: http://www.centrecourt.nl/themas/competitie-en-toernooien/competitie-nieuwe-stijl/zomeravondcompetitie/

We kijken uit naar vele aanmeldingen! 

Met sportieve groeten, 

Tennisteam

Milja Markies

PS: Het Tennisteam heeft hoognodig ondersteuning nodig. Wie biedt zich aan? 


vrijdag 17 november 2017, 17:30 uur
Reminder: Interne Herfst Competitie
 Milja Markies  Algemeen  60x gelezen

Beste leden,

Tot en met 22 oktober kan iedereen zich nog aanmelden voor de gezellige Interne Herfstcompetitie. Er worden vier zondagmiddagen gespeeld vanaf circa 13.00 uur (29 oktober en 5, 12 en 19 november).

Kan je niet alle zondagen? Dat is geen probleem. Je kunt je voor 1, 2, 3 of 4 dagen aanmelden.

Inschrijven kan met en zonder tennispartner.

Dus: stel het bankzitten nog even uit en meld je aan via 

https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=F44FD0CE-48C2-438A-8B78-AFFC5FFA5B7C

 

We zien jullie graag op de baan!

 

Groetjes,

 

Stan en Hilda


zondag 15 oktober 2017, 23:36 uur
Interne Herfstcompetitie op Zondag
 Milja Markies  Algemeen  73x gelezen

Interne Herfstcompetitie

De donkere dagen voor kerst komen al weer dichterbij.  Heel verleidelijk om dan knus op de bank te kruipen met  een glaasje wijn bij een knapperend haardvuur.  We raden dat ook vooral aan, maar…Voor je op de bank kruipt, is het  een goed idee om eerst  lekker sportief bezig te zijn geweest!

Dat kan tijdens onze Interne Herfstcompetitie.  Deze duurt maar 4 weken en is op zondagmiddag (29 oktober, 5, 12 en 19 november).

Aanmelden kan via Toernooi.nl: https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=F44FD0CE-48C2-438A-8B78-AFFC5FFA5B7C

We spelen op tijd (een uur)  en proberen de wedstrijden zo gelijkwaardig mogelijk in te delen. En na afloop kan er uiteraard nog nageborreld worden met  een wijntje (of ander drankje) en een hapje bij Baan 5.

De Herfstcompetitie gaat door bij voldoende aanmeldingen (HD,DD en Mix).

Meld je dus snel aan voor dit gezellige onderlinge toernooi, dit kan tot zondag 22 oktober.

 

Stan en Hilda

donderdag 5 oktober 2017, 22:09 uur
Zondag 9 juli: Uitwisselingstoernooi
 Milja Markies  Algemeen  153x gelezen

Beste tennissers,

Op zondag 9 juli van 13.00 tot ca. 17.00 uur vindt ons jaarlijkse uitwisselingstoernooi met Tautenburg plaats! Dit jaar spelen we op onze banen.

Zestien Tautenburgers (8 heren en 8 dames) gaan dan de sportieve strijd aan tegen zestien Hollandsche Radingers. Om daarna te klinken op overwinningen en gezelligheid met een hapje en een drankje.  

Doe gezellig mee en geef je op bij Milja rechtstreeks of via mail: mi.markies@inter.nl.net.

Op naar weer een leuk tennisevent!

Tot mails of ziens op het terras bij het Bosbergtoernooi en groet,

Milja Markies  

dinsdag 27 juni 2017, 15:18 uur


Ledenborrel 8 juni competitie-afronding
 Milja Markies  Algemeen  184x gelezen

Beste leden en competitiespelers,


Donderdagavond 8 juni is de laatste speelavond van de interne donderdagavond competitie. Ook is dan de KNLTB-voorjaarscompetitie afgerond. Het is genoeg reden om die avond een gezellige ledenborrel te organiseren, inmiddels onze traditie ter afsluiting van de voorjaarscompetities.

Ondanks het beste beentje voor en het met verve aangaan van de sportieve strijd hebben we dit jaar geen teams die het kampioenschap hebben binnengesleept. Er zijn wel twee mooie 2e plaatsen behaald  (vrijdag heren en dames 1) en twee 3e plaatsen (zaterdag heren en vrijdag dames 2). Het mixed team heeft een mooie 4e plek bereikt en de dinsdag dames en vrijdag dames 3 hebben ervoor gestreden om niet laatste te worden en dat is hen gelukt! De nieuwe  woensdag zomeravond competitie is nog in volle gang. 


Ben je voorjaarscompetitiespeler, interne donderdagavond competitiespeler, zomeravond speler, trouwe supporter, trainer, trainee of lid, kom dan 8 juni voor de aangeklede borrel naar de club!  

Jullie zijn natuurlijk de hele avond van harte welkom, maar rond 20.30 uur schenken we een welkomstdrankje, delen we sportieve tennisverhalen en gaan er hapjes rond. We hopen jullie dan te zien!

 

Met groet en tot donderdag 8 juni!

Tennisteam en Baan 5

woensdag 31 mei 2017, 13:56 uur
Nieuwe trainer: Frank Sommandas
 Milja Markies  Algemeen  222x gelezen

Mijn naam is Frank Sommandas en ik zal vanaf komend seizoen lesgeven op jullie mooie tennispark.  Ik ben 45 jaar oud, ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen. Ik houd van sporten, waarbij tennis natuurlijk op 1 staat. Naast het tennissen zeil ik graag, speel ik gitaar (flamenco) en ik reis graag met mijn gezin.

Ik vind het heerlijk om les te geven, zowel aan jeugd als aan volwassenen. Met een positieve en geduldige benadering ben ik ervan overtuigd dat je elke les beter kunt worden.

Ik heb heel wat cursussen gedaan na de tennislerarenopleiding bij de KNLTB. Enkele voorbeelden; Voetenwerk, Tactiek, Biomechanica, Speltype specifieke Training, tenniskids, lesgeven aan pubers,  Racket tunen. Een van de leukste was een workshop Cardio tennis op Oahu, Hawaii.

Mijn kijk op tennislessen: Elke les beter worden, waarbij het plezier voorop staat. Omdat de lessen vaak intensief zijn werk je automatisch aan jouw conditie. Ik ben sterk in het analyseren van slagen, dus ik kan je snel beter leren tennissen. Maar ik zal ook voldoende aandacht besteden aan tactische en mentale doelen.

Ik werk ook op de Gooische Vallei en Bosheim in Bussum. Ik heb erg veel zin om les te mogen geven in Hollandsche Rading. Heb je vragen dan kun je mij altijd bellen op 06 24 36 46 49. Ook voor het bespannen van rackets kun je even langskomen.

Graag tot op de baan.

Sportieve groet,

Frank

 

maandag 24 april 2017, 17:18 uur
2 april Openingstoernooi en Open Dag
 Milja Markies  Algemeen  180x gelezen
Beste leden en competitiespelers,

 
Op zondag 2 april starten we ons tennisseizoen met een Supertiebreak Openingstoernooi. Kom allemaal, jeugd en senioren, van 13.00 tot 17.00 uur tennissen! We zien jullie graag in grote getale.

We delen zoveel mogelijk in op sterkte en gezelligheid. Voor competitiespelers is dit een uitgelezen kans om je als team of duo voor te bereiden op de KNLTB-voorjaarscompetitie of interne donderdagavondcompetitie.

Deze middag zijn ook niet-leden die kennis willen maken met de tennissport en onze club van harte welkom. Speciaal voor hen hebben we een extra programma georganiseerd. Maar uiteraard is het programma ook voor geïnteresseerde leden. Onderstaand treffen jullie het hele programma aan. 

Programma Openingstoernooi en Open Dag:

13.00 uur ontvangst

13.15 uur start Openingstoernooi: Supertiebreak

14.00 uur start Open dag: ontvangst met koffie, thee en limonade voor niet-leden

14.15 uur tennis clinic jeugd

14.45 uur tennis clinic volwassenen door Richard van Diermen

15.30 uur start demonstratiewedstrijd Clubkampioenen tegen ‘the Next Generation’

 

16.30 uur afsluiting met borrel en hapjes 

Kom vooral, zegt het voort en neem iemand mee!  

Tot ziens op zondag 2 april.

Tennisteam, Open Club en Baan 5


PS: Vergeet deze dag niet je ledenpas op te halen! 

zondag 19 maart 2017, 22:07 uur
2017 Koos Plomp nieuwe voorzitter
 Janet Schuurman  Algemeen  206x gelezen

Gisteren hebben we tijdens onze ALV Koos Plomp als onze nieuwe voorzitter benoemd. Na 10 jaar voorzitterschap droeg Frans de hamer over aan Koos. Koos is al jaren actief spelend lid van de vereniging en heeft ook in verschillende commissies al een bijdrage geleverd. Koos zal zich, met het bestuur, richten op de uitvoering van het nieuwe beleidsplan dat vorig jaar werd opgeleverd.
 

De eerste daad van Koos als voorzitter was het om Frans  te benoemen tot erelid. De motivatie van de Cie Ereleden:  “Frans Nijnens is de afgelopen 10 jaar onze voorzitter geweest. In die jaren is er veel gebeurd: de privatisering van onze club, de realisatie van een nieuw park, het 40-jarig lustrum en de vernieuwing van ons clubhuis. Natuurlijk hebben daar vele andere mensen aan meegewerkt en die willen we zeker niet tekort doen. Het geeft echter wel de hoeveelheid bestuurswerk aan die in deze periode is verzet. Niet onvermeld mag Frans’ inzet in het overleg met de aanwonenden rondom de aanleg van onze nieuwe banen. Daarmee is een prima resultaat geboekt. Daarnaast gaf Frans tot maart vorig jaar leiding aan de kantinecie en verrichtte voortdurend veel hand- en spandiensten buiten zijn directe verantwoordelijkheid.

Frans is te typeren als een zeer betrokken bestuurder, hands-on, altijd beschikbaar en aanspreekbaar op zijn verantwoordelijkheden. Al met al adviseren wij om Frans Nijnens te benoemen tot Erelid van onze Tennisclub.”


Wij bedanken Frans voor alles wat hij de afgelopen jaren voor onze club heeft betekend. Frans heeft aangegeven ook in de toekomst actief betrokken te willen blijven bij het reilen zeilen en we zullen van dat aanbod ook graag gebruik maken.

 

Namens het Bestuur 

Charles Bruns
vrijdag 10 maart 2017, 10:48 uur
2016 Ingezonden door Jaap van Eeuwen
 Janet Schuurman  Algemeen  464x gelezen
EEN STUKJE HISTORIE VAN HET HOUTEN TENNIS CLUBHUIS OVER ZIJN GLORIE TIJD

Als bewoner uit het ”DOOIE END” indertijd bij de Spoorlaan bewoners beter bekend als de naam voor de laatste gedeelte woonhuizen aan het einde van de laan.
Van dit deel waren toen ca 10 gezinnen lid van de tennisclub.
Begin tachtiger jaren begon ook mijn actieve tennis beleving.  
De dinsdagavond stond toen bekend als de avond speciaal voor de volwassenen en de instapavond voor nieuwe dorpsbewoners.
Onderling werden de banen ingedeeld in enkel en dubbel spel, tot dat het donker werd. Vooral Rein de Jong en Henk van Gent waren hier zeer bedreven mee.
Baan verlichting was er niet en bij het donker worden was bijna iedereen weer te vinden in de houten club keet.
Daar kwamen ook de verhalen los van de plaatselijke grondspeculanten over de dorpspolitiek maar ook met de nieuwe dorpsgezichten werd kennis gemaakt.
Deze gezellige uren vlogen voorbij, maar om twaalf uur ging het licht uit en zo laat werd het vaak.
Door de spontane inbreng van een enkeling ontstond de HARINGAVOND (Willem van Ooyen) maar ook Adrie van der Vaart de dorpsslager had zijn inbreng.
Bij de organisatie van de plaatselijke weekend toernooien had vooral Kees van der Valk en dochter een belangrijke bijdrage.
Lange tijd verzorgde Frits Lengers ook nog de keet.
(Ingezonden door) Jaap van EEUWEN (oud-lid)
maandag 2 mei 2016, 20:07 uur
2015 Visie avond 16 november
 Janet Schuurman  Algemeen  448x gelezen

Beste leden,

 

Zoals jullie in de laatste Nieuwsnet hebben kunnen lezen, organiseren we, samen met KNLTB-verenigingsadviseur Marc Wolfertz, binnenkort een Visie Avond. Doel van deze avond is de grote lijnen van het nieuwe verenigingsbeleid neer te zetten. De uitkomsten van het ledenonderzoek (zeer goede participatie, nl. 111 leden vulden de enquete in) vormen daarbij belangrijke input en tijdens de ALV krijgen de leden deze beleidsvoorstellen ter goedkeuring voorgelegd.

 

Vertegenwoordiging Visie avond

Helaas kunnen we voor de Visie avond niet alle leden uitnodigen. Voor het proces richten we ons op de aanwezigheid van 30 à 35 leden die de Visie avond op 16 november bijwonen én de breedte van de club vertegenwoordigen. We zullen daarom niet alleen de officiële commissieleden uitnodigen maar ook leden vragen die een groep vertegenwoordigen of specifieke ervaring of vaardigheid hebben.

 

Graag houden we daarbij rekening met jullie wensen. Meld ons de naam van het clublid door wie jij graag vertegenwoordigd wilt worden. Op deze manier kunnen we een goede afweging maken, maar het aantal deelnemers is gelimiteerd.

 

We kijken uit naar jullie reactie via charles.bruns@ziggo.nl

 

Met vriendelijke groeten,

 

Namens het bestuur,

Frans Nijnens


zondag 25 oktober 2015, 21:09 uur
1 2
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 
 Accomodatieteam
 Algemeen
 Baan 5
 Baanschema
 Bardiensten
 Bosbergtoernooi
 Clubkampioenschap
 Donderdagavond comp.
 Jeugdcommissie
 Jeugdcompetitie
 Lesinfo/Training
 Links
 Nieuwsnet
 Open Club
 Tennisteam
 Toernooien regio
 Tossen
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Heren
 Zondag Gemengd