Jeugd Kampioenschap groot succes!

09 juni 2024

Op zaterdag 8 juni vond het gezamenlijk clubkampioenschap jeugd plaats bij PDV Tautenburg. Zoals jullie weten werken Tautenburg en TV Hollandsche Rading sinds een klein jaar samen om een impuls te geven aan het jeugdtennis bij beide clubs. Zo is er een gezamenlijk trainingsprogramma, zijn er gemengde jeugdcompetitieteams en vinden er gemeenschappelijk toernooitjes plaats. Zo ook het clubkampioenschap dat dit jaar in Maartensdijk werd gespeeld, maar volgend jaar bij ons thuis. Er werd zaterdag alleen gestreden om de enkeltitels. Het dubbelkampioenschap jeugd vindt plaats tijdens de senior en ouder-kind kampioenschappen van 31 augustus t/m 8 september.

Er deden 18 kinderen vanuit beide clubs mee, die in poules verschillende wedstrijden speelden in de categorieeën oranje (8 t/m 10), groen (10 t/m 12) en geel (11 t/m 14). Er waren veel mooie rally's en het was spannend met veel tie-breaks. Helaas konden door het tijdsgebrek geen halve finale's gespeeld worden voor geel en gingen die poulewinnaars gelijk door naar de finales, maar dat gaan we volgend jaar beter plannen! Gelukkig was het redelijk mooi weer en konden de kids verder hun lange partijen goed doorspelen (en de ouders gezellig wat drinken:))

En er waren ook winnaars! In de oranje categrorie won Luuk Wolff een titanenstrijd tegen zijn broer Thijs. In groen won Lieke Wolff in een super tie-break van Livia Dijk en bij geel  won Mia Brons na een prachtige wedstrijd van Fiene de Groot. Van harte gefeliciteerd allemaal! Hiernaast werd het Groen competitieteam in het zonnetje gezet daar zij in hun eerste jaar gelijk kampioen zijn geworden. Van harte Lieke Wolff, Tess van Kooij, Eva Jurgens, Nora Boom, Livia Dijk, Thijs Wolff en Biek en Ties Vermaat (de laatste twee niet op de foto). Tevens verdient het andere gezamenlijke TVHR/Taut team een speciale vermelding. Geel werd tweede in de competitie dit voorjaar. Goed gedaan Sam van der Wijk, Fiene de Groot, Mia Brons, Jochem Dijk, Marijn Janssens en Maurits Keersmaekers!

nu deden 18 kinderen mee, maar er zijn er meer dan 40 op onze beide clubs. Dit is dan ook een mooi begin, maar er komt veel meer leuks aan: