T.V. Hollandsche Rading

Sportieve prestaties en gezelligheid gaan bij Tennisvereniging Hollandsche Rading al sinds1969 hand in hand. Zowel competitiespelers als meer recreatief ingestelde tennissers hebben bij ons volop de ruimte. De vier Advantage Red Court (ARC) banen, ook bekend als Smash Court, alle voorzien van een lichtinstallatie, garanderen optimale speelmogelijkheden. Momenteel hebben wij ruim 200 leden en in de praktijk kan men vrijwel altijd spelen. Het park blijft het gehele jaar open tenzij de banen tijdelijk door weersomstandigheden onbespeelbaar zijn.   

Clubhuis – Baan5

In ons clubhuis vind je behalve twee toiletten ook twee kleedkamers, elk met een douche en toilet. Baan5 is enkele jaren geleden door de inzet van een enthousiaste groep leden omgebouwd tot het gezellige clubhuis dat het nu is. Baan5 zorgt voor gezelligheid, een drankje en hapje en tijdens grote activiteiten als het Bosbergtoernooi ook voor diverse maaltijden. Baan5 is alleen bemand bij grotere activiteiten. Dorstig na een partijtje tennis? Geen probleem. Met de sleutel kun je te allen tijde naar binnen, jezelf bedienen en afrekenen bij de kassa. In Baan5 kun je uitsluitend met je pinpas betalen.  

Besturen en Teams

De vereniging heeft een dagelijks bestuur (voorzitter, penningmeester en secretaris) met daaraan gekoppeld de volgende Teams: Baan5, Tennisteam, Accoteam en Open Club. De samenstelling en een taakomschrijving van elk team vind je elders op deze website.  

Competitie

De vereniging doet mee aan de districtscompetitie. Hieraan nemen zowel senioren- als jeugdteams deel.  Daarnaast is er op de donderdagavonden in het voorjaar een interne competitie.  

Toernooien

Wij organiseren diverse toernooien voor de leden (Openingstoernooi, Uitwisselingstoernooi, Thema-toss middagen voor de jeugd, Snerttoernooi) en eens per jaar in de zomer het open Bosbergtoernooi. Daarnaast zijn er kampioenschappen voor junioren en voor senioren. De diverse activiteiten worden aangekondigd in het clubblad, op deze website en vaak nog eens per e-mail en Facebook.  

Kantinediensten

Tennisvereniging Hollandsche Rading is een relatief kleine vereniging met alle voordelen van dien. De beperkte omvang maakt het echter onmogelijk om een beroepskracht aan te trekken voor de kantine van het clubhuis. Daarom vervullen seniorleden meestal 2 keer per jaar een paar uur kantinediensten. Voor diegenen die beslist geen kantinedienst kunnen of willen draaien, kent de vereniging een speciale regeling om de kantinediensten af te kopen.   

Tossen

De toss-ochtenden en -avonden zijn een uitstekende manier om snel ingeburgerd te raken. Er kan op dinsdagochtend, en –avond, op donderdagochtend en –avond en op zondagochtend worden getosst. Gedurende deze ochtenden en avonden wordt, afhankelijk van de opkomst, regelmatig gewisseld. Iedereen is een keer begonnen, dus aarzel niet om gewoon te komen op een van de ochtenden en/of avonden. Je wordt heel snel in de groep opgenomen.  

Training

Oefening baart kunst. Dat geldt ook voor de tennissport. Daarom biedt tennisvereniging Hollandsche Rading de gelegenheid om het tennispeil onder leiding van een van onze erkende tennisinstructeurs te verbeteren. De trainingen worden voor junioren én voor de senioren op diverse dagen, zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds gegeven. Plezier in het spel staat hierbij voorop.  

Aandacht voor de jeugd

Voor deze jonge tennissterren worden veel activiteiten georganiseerd. Activiteiten die direct met tennissen te maken hebben, maar daarbij ook diverse nevenactiviteiten, zoals spelmiddagen, uitwisselingen met andere verenigingen en nog meer. Al enkele jaren wordt voor de allerjongste kinderen van 4 - 6 jaar welpentrainingen georganiseerd. Dat wil zeggen dat zij gedurende het seizoen (20 weken) spelenderwijs met de tennissport kennis kunnen maken, zonder contributieverplichting.   

Ereleden/leden van verdienste

In de afgelopen jaren hebben we de volgende ereleden benoemd:

 • Pietje Burgers (i.m.)
 • Jan Schuwer (i.m.)
 • Cees van der Valk (i.m.)
 • Jan Harmsen (i.m.)
 • Cons Tresfon
 • Frans Nijnens
 • Ton van de Sand

Daarnaast zijn de volgende leden van verdienste benoemd:

 • Lilian Terlet
 • Jan van Kooij
 • Annemarie Bakker
 • Bert Hegeman
 • Fred Becht
 • Karin Dietz
 • Caroline Leeflang
 • Kees Floor
 • Ab Siebesma
 • Dig Ampt
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 577 1990

Adres

Charles Weddepohllaan 3
3739 LD Hollandsche Rading

KVK-nummer

40476501