Jeugdtennis Tautenburg en Hollandsche Rading gaan samenwerken

26 november 2023

Na de succesvolle open dagen met de nieuwe jeugdtrainers bij Hollandsche Rading (29 oktober) en bij PTV Tautenburg uit Maartendijk (19 november) start de samenvoeging van de jeugdtrainingen, jeugdcompetities en jeugdcommissies van de tennisverenigingen Tautenburg en Hollandsche Rading.

     

Beide clubs hebben te maken met een afnemend aantal jeugdspelers en door deze samenvoeging kunnen er meer lessen gegeven worden op verschillende dagen, meer competitieteams van gelijke sterkte worden gevormd en veel gezelliger jeugd activiteiten worden georganiseerd.  Zo is er al op vrijdag 17 november een "glow in the dark" toernooi geroganiseerd waar de jeugd van beide clubs bij Tautenburg in het donker heeft getennist.

De spil van de samenwerking vormen de trainingen. Er komt één tennisschool (tennistrainer next van Jan-Willem Escher) die lessen gaat geven aan de jeugd van beide clubs. Dus de ene week kan er een training plaats vinden bij Tautenburg en de andere keer weer bij Hollandsche Rading. Hierdoor kunnen er meer trainingen gegeven worden op meerdere dagen. Momenteel biedt elke club slechts één dag aan voor de jeugdtraining, terwijl je ziet dat veel kinderen het druk hebben met school en andere sporten en het daarmee moeilijker is om op een vaste dag verschillende spelers te vinden om samen mee te trainen. Door nu minstens op drie dagen les aan te bieden hopen beide verenigingen dat het aantrekkelijker wordt om te gaan lessen.

Op zondag 19 november hebben beide clubs een intentieverklaring getekend om de samenwerking verder vorm te geven. 

Voor vragen of nadere informatie over de jeugdtrainingen/actviteiten/competitie:

Mark Dijk, 06-53701040 (HR)

Angelique Reusselaars, 06-14735285 (Tautenburg/M'dijk) 

 

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 577 1990

Adres

Charles Weddepohllaan 3
3739 LD Hollandsche Rading

KVK-nummer

40476501